Thursday, January 27, 2011

Samosa Style Deep Fried Spring Roll



Ingredients
Yellow dal beans (boiled)
Onion
Parsley
Kumin seed powder
Oatmeal
Salt
Wongton wrapper (Spring roll paper)

This is yet another leftover fusion from my last couple of day's recipes. I combined yellow split beans and wonton wrapper then made samosa style deep fried spring roll. Very crunchy and tasty. It was way more than I have expected!

Put chopped onion, roughly crushed beans, parsley, oatmeal in a bowl and mix well, then season with salt. Add a pinch of cumin seed powder for flavor.

Wrap up ingredients and fry them in low heated oil until golden brown. Serve with vinegar soy sauce dip (or mint sauce dip).



一昨日のダル豆の残りと、昨日の春巻きの皮の余りを利用して、サモサ風の揚げ春巻きを作りました。荒いペーストにした豆と、タマネギとパセリのみじん切り、オートミール、クミンシードパウダーと塩をよく混ぜて春巻きの皮で包み、低温でじっくり表面がキツネ色になるまで揚げて、酢醤油のディップソースをつけていただきました。できあがりは春巻っぽく見えますが、味はサモサの様な、コロッケの様な、、。表面パリパリ中身はホクホクで、とても美味しくできました。

No comments:

Post a Comment