Monday, January 24, 2011

Hummus Sushi Roll



Ingredients
Hummus
Shiitake mushroom
Watercress
Nori (Seaweed paper)
White sesame seeds
Rāyu
Soy mayonnaise

Brown rice
(w/Oats, Milletmm, Forbidden rice [Black rice])
Vinegar
Brown sugar
Salt (a pinch)

I made inside out roll sushi using leftover hummus from my latest cooking post on January 23rd. I used brown rice and other millets instead of white rice. It is pretty much the same way as how you prepare ordinary white sushi rice so please check here for how.

Another very good informative site, explains how to make inside out roll sushi.

I prepare my shiitake mushroom boiled then dressed with Rāyu and soy sauce to taste it hot and spicy (in case Rāyu is not available, maybe tabasco sauce will do ok).

Roll hummus, spicy shiitake, watercress and soy mayonnaise then cut and serve with soy sauce dip.



前回ポストしたフムスの残りを雑穀玄米のロール寿司にしました。さっと茹でたシイタケをラー油と醤油の濃いめの味付けで和えて冷ましてから、フムス、クレソン、大豆マヨネーズ、のりと一緒に裏巻きロールにしました。ひよこ豆の甘み、ラー油シイタケのピリ辛風味、クレソンのシャキシャキ感と大豆マヨネーズのクリーミーな酸味がいい感じにブレンドされて、とても美味しいお寿司ができました。

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