Sunday, January 23, 2011
Hummus
Ingredients
Chickpeas (boiled)
Lemon juice
Garlic
White sesame paste
Salt
Olive oil
I did nothing unusual and followed traditional Greek hummus recipes fairly devotedly.
Put all ingredients in food processor and process until smooth. If mixture is too stiff, add more bean's cooking water to get the desired consistency.
Absolutely one of my favorite bean dish. Sometimes I transform hummus into sushi roll or make rice bowl dish with avocado and they are very nice too.
フムスはひよこ豆の濃厚なペーストで中東の伝統的な料理ですが、ベジタリアン/ビーガンにも人気の豆料理です。茹でたひよこ豆にレモン汁、ニンニク、白ごまペースト、塩、オリーブオイルを混ぜてフードプロセッサーでペーストを作ります。すり鉢を使ったり、鍋の中で豆をビン底で押しつぶしてもできると思います。ペーストが固い場合は豆の茹で汁で柔らかさを調整してください。ピタパン(平たくて丸いパン)にフムスと野菜をはさんでサンドイッチにしたり、クラッカーに載せて食べてもおいしいですが、フムスをのり巻きの具にしたり、フムス+アボガド+刻みネギを、あつあつのご飯に載せてわさび醤油と刻みのりをかけていただく、フムス丼もおいしいです。フムスは案外ご飯によく合うんです。
Labels:
What I Cooked Today
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment