Wednesday, January 26, 2011

Wonton Wrapper Potato Lasagna



Ingredients
Diced tomato (Can)
Garlic
Onion
Mushroom
Broccoli stem
Potato (Sliced)
Oatmeal
Salt
Pepper
Olive oil
Wonton wrapper

Non egg and cheese lasagna won't be easy but it would be challenging.

Put minced onion and garlic in a saucepan and saute in oil until onion gets lightly browned. Add and stir-fry oatmeal, chopped mushroom and sliced broccoli stem for a minute. Add diced tomato, salt & pepper then cook until heated through.

Place the wrapper in your baking dish then spread 1/3 of the sauce mixture with thin sliced potato. Repeat and layer over three times then put the dish in a pre-heated oven until potatoes get soft.

It was ok but I thought was rather so-so recipe. Probably I should replace wonton wrapper to tortilla next time because the wrapper absorb too much tomato juice and made the texture too soft. Good thing is, it doesn't need the wrapper to be pre-boiled so can be cooked easy.



ラザニア・パスタは卵入りなので、かわりに春巻きの皮でポテト・ラザニアを作ってみました。ニンニクとタマネギのみじん切りを弱火で炒めて、さらにスライスしたブロッコリーの茎(残り野菜)、きのこ、オートミールを加えてソテーします。そこにトマト缶を加えて塩、コショウで味を整えて、鍋底が焦げないように火を通します。耐熱皿に春巻きの皮と薄くスライスしたジャガイモを敷いて、1/3量のトマトソースを広げます。この重なりを3回繰り返してレイヤーを作り、オーブンに入れてジャガイモが柔らかくなるまで調理しました。さて、でき上がりを食べてみたら…。トマト&ガーリックソースの個性がとても強いので、残念ながら薄くデリケートな春巻きの皮ではちょっと役不足な感じがしました。次回はトルティーアで再挑戦してみたいと思います!

No comments:

Post a Comment